Väder och klimat på Koh Samui

FAKTA temperatur medlvärde :
Högsta max temperatur:
Lägsta min temperatur:
Medeltemperatur
Regndagar per år:
Årsnederbörd
Vattentemperatur medel:
Bästa tid att åka:
Regnperiod:
Antal soltimmar per dag:


33.2 °C Maj
24.0 °C Dec.
28°
163
2500 mm.
27,5 °C
Jan - Aug
Sep - Nov
8 - 9 under högsäsong.Väder Koh Samui och öarna Koh PhaNgan & Koh Tao
Vädret på öarna Koh Samui, Koh Phangan och Koh Tao skiljer sig från vädret i Andeman havet på den västra sidan av Thailand. thailändska golfen, Vädret

Thailand har ett tropiskt monsunklimat med tre årstider utom på Malackahalvön i söder, där det är tropiskt regnskogsklimat med två regntider per år. För de som kommer från tempererade klimat behöver klimatförändringarna med årstiderna nödvändigtvis inte upptäckas. Klimatet upplevs troligen som varmt och fuktigt året om. Maj-oktober sveper sydvästmonsunen från Indiska oceanen in fuktiga luftmassor över landet. November-februari råder vintermonsunen, som för in torrare och kallare luft från norr. Mars-april är den heta tiden i Thailand. Årsmedeltemperaturen är 24-30°C, 29-31°C i april-maj och 20-25°C i december-januari.

Mer om Koh Samui Väder perioder
Regnperiod
Koh Samui är en tropisk ö.. Inre delarna av ön är en tät tropisk skog, vänta lite regn när som helst under en månad på Koh Samui. Tiden för tyngre och mer konsekvent regn är oktober fram till mitten av december.

Torrperioden
När regnet slutar och växterna växer vild och vacker är den torra årstiden, eller som thailändarna kallar det, vinter. Vinter på Koh Samui är vanligtvis 30C / 85F och soligt. Denna säsong är typiskt mitten av december till mars.

Varmaperioden
När marken har torkat av brist på regn och damm sand vägen, har den varma årstiden inleddes. Över-huvudet tropiska solen är ljusare och varmare än vanligt. Många tropiska frukter mognar under denna säsong. Den här säsongen börjar i april och varar till kylning regnet, som börjar i september / oktober.

Väder i Thailand

Bilder under är från Stranden Lamai tagen i juli månad.

Koh Samui´s regnsäsongen är tidvis blöt. Ändå åker allt fler till Koh Samui på sommarsemester. Men oftast är det bra en eftermidags skur som kommer på efter midagen brukar inte bli långvarig ibland bara 15 minuter sen är det bra väder igen.

Ön drabbas sällan av dramatiska översvämningar. Regn kommer och går och däremellan är det långa perioder med uppehåll och växlande molnighet.

Så pass oblöt är monsunen att juli till september numera räknas som ett slags halvhögsäsong på Koh Samui med lite höjda priser.

Varmt är det alltid på Koh Samui därför blir det nu med fler som åker till ön "off season".

Regnperiod: oktober till december
Medeltemp dag/natt luft: 32/23,5
Medeltemp vatten: 27,5
Antal soltimmar per dag: 8 - 9 under högsäsong.

 Weater
WEATHER SATELLITE IMAGE Från det senaste timmarna.Väder Koh Samui och öarna Koh PhaNgan & Koh Tao
Wat Nuan Naram

Wat Nuan Naram
Vädret på öarna Koh Samui, Koh Phangan och Koh Tao skiljer sig från vädret i Andeman havet på den västra sidan av Thailand. thailändska golfen, Vädret

 Koh Samuis nederbörd
i antal millimeter per månad


Väder
Väder fakta Ko Samui
 
D c°
N c°
V c°
Rf.D.
jan
29
24
26
20
feb
30
25
27
22
mar
31
26
27
26
apr
32
26
28
22
maj
33
26
28
16
juni
32
26
28
15
juli
32
25
28
16
aug
32
25
28
16
sep
32
25
28
14
okt
31
24
27
10
nov
30
24
27
8
dec
29
24
27
17
D c° = Temperatur dag
N c° = Temperatur natt
V c° = Vattentemperatur
Rf.D. = Regnfria dagar

 Koh Chang | Hua Hin | Thailand Karta | Koh Samui | Koh Tao | Koh Phangan | Krabi, Ao Nang | Phuket Guiden | Koh Lanta Guiden

Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell | Thailand Resor

© 2010 KohSamuiHotell.com | www.kohsamuihotell.com | skicka e-post | Tid i Thailand: