Utflykter /att göra på Koh Samui

Samuis berömmelse för dess stränder och som kokosnöts ön är vida känt, dessvärre är det få besökare som insett att ön också har en mängd buddhistiska kulturskatter. Det finns ett stort urval av gamla Buddha bilder, moderna färgglada tempel och intressanta platser at t besöka. Kom ihåg att klädseln är extra viktig när du besöker tempel (inte bikini och badbyxor eller eller andra avslöjande kläder) uppträd med respekt.Big Buddha
Samuis populäraste attraktion. The Big Buddha är totalt ca 15 meter hög och byggdes 1972 av det lokala samhället på Samui för att ge besökare en plats att visa sin respekt till Buddha. Detta monumentala landmärke är placerad på öns norra strand vid Big Buddha Beach.


Karta: Se på kartan
   
  Na Muang Waterfall
Namuang Waterfall ligger 10 km söder om Nathon på Ban Thurian. Här finns 2 vattenfall.
Na Muang ett är 18 meter hög och kan nås med bil.
Na Muang två är ca 80 meter hög och kan bara nås med en 30 minuters promenad genom djungeln. Vattenfallen är de vackraste på ön.

Karta: Se på kartan

   
  Hin Lad Waterfall
Hin Lad Waterfall ligger cirka 2 km söder om Nathon Town. De kan nås med en 3-4 kilometer promenad nedför en promenadväg. I regnskogs miljö med palmer och klängväxter har vattenfallet flera nivåer med en natur-pool för ett friskt dopp. En bit in i landet vid Nathon Beach.

Karta: Se på kartan
   
  Hin Ta - Hin Yai
Stenar/berg som med en gnutta fantasi får formen av ett manligt och kvinnligt könsorgan. En lokal historia berättar om ett gammalt par vars skepp förliste i viken. Deras kroppar spolades sedan iland för att skapa dessa klippor. Finns på södra Lamai beach.

Karta: Se på kartan
   
  Magic Buddha Garden
En magisk Buddha-trädgård som gömts i bergen. Den rymmer flera statyer, tempel och vattenfall som är byggda av en man under de senaste 20 åren. En bit in i landet från Lamai Beach.

Karta: Se på kartan
   
  Ancient House
Ett hus byggt i teak utan spikar i Ban Thale, det äldsta huset på ön, byggdes för cirka 150 år sedan och har många vackra gamla sniderier. Ligger vid Lamai Beach.

Karta: Se på kartan
   
  Fjärilsträdgården
Na Tian Butterfly Garden ligger vid spetsen av kullen på södra delen av ön. Förutom de många arter av fjärilar finns också andra intressanta funktioner i trädgården. Ett bihus i thailändsk stil som tillåter besökaren att se binas verksamhet. Även ett insektets museum med sällsynta insekter från Thailand och andra länder visas här. Södra Hua Thannon Beach.

Karta: Se på kartan
   
  Snake Farm
Ett definitivt måste för dig som besöker ön. Visar inhemska ormar från Samui liksom Scorpion och tuppfäktning. Underhållande och perfekt för hela familjen som inte lider för stort av ormfobi. Följ skyltar som finns runt hela ön. Shower varje dag kl. 11,00 och 14.00. Finns på sydvästra delen av ön.

Karta: Se på kartan
   
  Dykning
Dykning, snorkling och fiske. Det finns många dykskolor runt om på Samui som erbjuder ett brett utbud. Det finns även turer för snorkling, fiske och andra utflykter i Koh Samui, Koh Tao, Koh Phangan och Angthong Marine National Park som är en berömd dykplats.


   
  Paradise Park Farm
Samuis lates och största attraktion! Set om 20 tunnland mark, är Paradise Park Farm ett spektakel. Spendera en dag eller två, i den svala luften Samuis högsta berg täckt av tropisk regnskog. Omge dig med vattenfall, bäckar, raviner och exotiska fåglar och vilda djur.
www.paradiseparkfarm.net

Karta: Se på kartan

   

Samui Go Kart
Banan ligger nära Chaweng Beach och har två typer av karting tillgänglig, en långsam kart och en snabbare kart. Det är inget billigt nöje, du får vara beredd att punga ut med runt 300 Bath/10 minuter för den långsamma karten och en hundring till för den snabbare.
Vill du köra ytterligare 10 minuter är det samma pris igen!! Betalar du för 20 minuter redan vid start får du 4 minuter extra körtid utan extra kostnad.

Karta: Se på kartan

   
Thaiboxning
Nationalsporten i Thailand "Muay Thai" som det stridits en del om. Vissa anser att den är för våldsam medan andra tycker att det är ren och skär underhållning. Den största platsen är Chaweng Stadium varje måndag och fredag, däremellan håller Lamai stadion matcher varje lördag. Högtalarbilar berättar mycket ljudligt när det är dags för matcherna!

Karta: Se på kartan
   
Golf
Det finns nuförtiden tre golfbanor på ön. Bo Phut Hill är det nyaste tillskottet och består i dagsläget av 9 hål (korthålsbana) men intentionen är att det ska bli ytterligare nio inom kort. Det behövs, Santiburi Samui Golf har haft monopol på golfarna och det har märkts på greenfee avgiften, nära 1000 spänn för att ta sig runt 18 hål, vi får hoppas att konkurrensen får ner prisbilden så att fler kommer och spelar, för det handlar om riktigt bra banor.

Karta: Se på kartan
   
  Fotbolls-golf
Prova något nytt och annorlunda, fotbolls golf. En aktivitet som inte kräver några större förkunskaper och hela familjen kan delta i. Denna nya version av golf lovar dig en unik upplevelse och är det perfekta sättet att ta en paus från stranden. Banan är utformad så att alla olika förmågor kan spela tillsammans. Det är bara sparka fotbollen alla de 18 hålen, den första och enda i sitt slag i Asien.
Hitta hit: Banan finns vid Choeng Mon stranden nära Imperial Boathouse hotell. 10 minuters biresa från Chaweng.

Karta: Se på kartan
   
  Samui Shooting, Buffalo fighting koh samui
   

Hua Thanon Beach

Hua Thanon Beach sett


Rekommenderade hotell på Hua Thanon Beach, Koh Samui i Surat Thani provinsen:

Samui Orchid Resort

Se nya videoklipp från Hua Thanon Beach på Koh Samui


Mest bokade hotellen


Hua Thanon Beach Koh Samui!

Hua Thanon stranden!Koh Chang | Hua Hin | Thailand Karta | Koh Samui | Koh Tao | Koh Phangan | Krabi, Ao Nang | Phuket Guiden | Koh Lanta Guiden

Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell | Thailand Resor

© 2010 KohSamuiHotell.com | www.kohsamuihotell.com | skicka e-post | Tid i Thailand: