Koh Tao - den största dykskolan i världen!
FAKTA
Provins:
Invånare:
Huvudort:
Öns omkrets:
Öns längd:
Öns bredd:
Avstånd från fastlandet:
Yta:
Barnvänligt:
Shopping:
Antal hotell att boka:
Karta:
Surathani
ca 5.000
Haad Sairee
22 km (ca 5 timmars promenad)
7,5 Km
2,6 Km
65 Km
21 km²
Ja
Ja finns
30 St
Koh Tao Karta

Koh Tao - Thailands Alcatraz
Koh Tao kallas ibland för “Turtle Island”, sköldpaddsön för att formen av ön påminner (med en hel del fantasi) om en sköldpadda. Ön ligger ungefär 70 km från fastlandet och användes tidigare som fängelseö (mellan 1933 till 1947) för politiska fångar från "Bowaradech upproret". Med sitt isolerade läge i mitten av thailändska golfen var det den perfekta platsen, Thailands “Alcatraz”! Efter att man avvecklat fängelset kom bofasta från Samui och Phangan för att fiska och passade på att bosätta sig på ön och skörda kokosnötter som växte där.

Koh tao har fått ett gott rykte för sin naturliga skönhet samt det rika marina liv med korallrev och tropiska stränder. Idag är Koh Tao en välbesökt ö för många dykare, men även för de som bara vill lata sig på stranden är detta en underskön plats.


Allt om ön Koh Tao

Stranden på bilden är Ao Luck på östra sidan av ön. Vår favorit strand på Koh Tao

Koh Taos bästa tränder!
De stränder som blivit mest kända för oss turister är "Hat Sai Ree eller Ri", Mae Haad och Ao Chalok Ban Kao, men Hat Sai Ree är utan tvekan den största turiststranden och ligger nära huvudpiren på ön. Det finns en uppsjö av mindre stränder som är svåra att nå landvägen. Hyr en longtailbåt om du vill utforska ön ordentligt!
Ban Mae Hat är hamnstaden dit de flesta turister anländer med båt och färja. Det är också den bästa platsen på ön för dig som vill shoppa. Förutom butiker finns även apotek, en hel del dykfirmor, matställen, internetcaféer, 7-Eleven, frisör, och massageställen plus en hel del annat som du kan behöva.
Ao Chalok har under åren blivit populärt. Det har byggts fler anläggningar, butiker och restauranger, men fortfarande inget överflöd. Det största utbudet finns fortfarande i Sai Ree och det är dit de flesta åker för att ta del av restauranger och barer.Sai Ri (Sairee) Beach har allt för dig som söker party! Barer och klubbar, en del med levande musik och andra med DJ:s.

Koh Tao by night
Några av de mer populära platserna är AC Party Pub, In Touch Beach Bar, däck, Dry Bar, Dragon Bar, Maya Bar. Bara att börja från den ena änden av gatan och ta dig så långt du orkar.
Mae Haad har också ett par bra pubar som Safety stop.

Dykning
Ön har blivit känd för alla de dykarrangörer som finns här och erbjuder ett stort utbud av dykkurser, allt från nybörjarkurser till mer avancerade utflykter för dig som är mer erfaren dykare. De populäraste platserna att dyka på är White Rock, Shark Island, Chumpon Pinnacle, Green Rock. Koh Tao, -den perfekta platsen att börja din dykkarriär på! Ön har också dom lägsta priserna i Thailand på kurser. Så passa på när du är här!
Snorkla
För dig som tycker att det räcker med att klämma ett cyklop och snorklel runt huvudet finns det fantastiska platser att snorkla på. Räcker det inte med de platser som finns på ön kan du fortsätta till grannön, Koh Nang Nuyan, bara 15 minuter bort, där når snorklingen nya höjder!

Letar du efter ett alternativ till dykning, kan du njuta av att utforska ön från från någon av de många stränderna, eller ännu bättre, från en kajak. Eller klättra i bergen och utforska den orörda naturen.Lompraya är ett bra alternativ om du kommer från Hua Hin eller Bangkok. Lompraya färjan från Chumporn, Phangan eller Koh Samui är är det snabbaste färdsättet med båt.

Att ta sig till Koh Tao
Reser du från Koh Phangan eller Koh samui finns det bra båtförbindelser ett par gånger om dagen med olika företag. En del avgångar sker med expressbåtar medan andra görs med vanliga mer långsamtgående färjor, men vem har bråttom?
Chumphon Lomprayah Ferry är en snabbtgående katamaran som trafikerar Koh Samui - Chumpon och gör stopp på öarna Koh Tao, Nang Yuan Island och Koh Phangan. Lomprayah har även en Busslinje som går från Chumphon till Bangkok med stopp i Hua Hin. ett bra alternativ för dig som vill resa direkt från Bangkok. Kanske inte det bästa alternativet för dig som lider av sjösjuka!
Surathani Kommer du från Phuket eller Krabi finns en förbindelse från fastlandet i Suratthani. Båtarna gör ett stopp på Koh Phangan. Räkna med att den resan tar 4-5 timmar, den görs med vanlig färja.
Båtarna anländer till Mae Haad pieren. Läs mer om Koh Tao kommunikationer 
Banker
Bankkontor Bangkok Bang och xx har kontor på ön, uttagsautomater ATM fiins också och 3-4 stycken 7-Eleven finns på ön.

Shopping
För dig som planerar att shoppa vilt på Koh Tao måste vi nog göra dig besviken. Det vanliga turist kramset finns i anslutning till de två större stränderna (Hat Sai Ri och Ao Chalok Ban Kao) samt runt om piren Ban Mae Hat, Haad och det går att gör fynd. Söker du shopping utöver det du hittar på Koh Tao ska du resa till Koh Samui eller varför inte göra en avstickare till Bangkok!?Tips hyr en långsvansbåt för endag. pris cirka 2000 till 2500 Baht för en dag. 2010

Utflykter på Koh Tao
De flesta av utflykterna är anpassade för fiske, dykning eller snorkling. Ska du gör egna utflykter är det bästa alterantivet de olika stränderna. Det finns även utflyktsbåtar som stannar på en rad olika stränder. Vill du resa på egen hand till Koh Nang Yuan, utanför Koh Tao, så går det båtar från huvudpiren i Ban Mae haad, restid ca 15 minuter.Poolen på Koh Tao Resort.

Bra boende på Koh Tao
Koh Tao erbjuder ett varierat boende. Allt från 65 Skr/natt till resorter för ett par tusenlappar/natt. Ett par favoriter för oss på kohsamuihotell.com är Jamahkiri Spa & Resort och Thipwiman Resort. Under lågsäsong kan man komma över boende från 6-700 Sek/natt.

Ön Koh Nang Yuan nära Koh Tao
Koh Nang Yuan ligger bra 500 meter från huvud ön Koh Tao är ett populärt resmål. Mat och dryck är dyrt på ön. Man får inte införa mat eller dryck till ön vilket gör det dyrt också. Alla dom kommer till ön måste betala en avgift av 100 Baht.


Rekommenderade hotell på Koh Tao i Surat Thani provinsen:

Charm Churee Villa

Se nya videoklipp från på Koh Tao

Kommer
Mest bokade hotellen
Koh Tao Resort


Lyx Hotellen på Koh Tao
Jamahkiri Spa & Resort

Strand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
Shopping
   


Koh Tao Bilder!

Snorkling!Matar tiger fiskar med bröd. Om du har barn så köp bröd om du åker till stranden det kan komma hundra tals fiskar ibland. Dom är helt ofaliga vissa vill bra naffsa på ditt skin.


Charm Churee Villa vid Jansom Bay
är en mycket vacker plats att besöka om du inte bor här får du betala en avgift på cirka 100 Baht per dag.


Koh Tao shark island sydöstra delen av ön.


Koh Tao city Mae Haad.


Koh Tao hair cut. priser i Baht


Pub safety stop Mae Haad Beach.Bank på Mae Haad Beach.

Se bilder från ön Koh Tao
Nya bilder från ön koh TaoGratis BakgrundsBilder till datorn!

Bilder från ön Koh Tao.
Ladda ner BakgrundsBilder© 2010 KohSamuiHotell.com | www.kohsamuihotell.com | skicka e-post | Tid i Thailand: