Koh Phangan - mycket mer än full Moon party!

FAKTA
Provins::
Invånare::
Huvudort::
Öns omkrets:
Öns längd:
Öns bredd:
Avstånd från fastlandet::
Avstånd från Samui:
Barnvänligt:
Shopping:
Antal hotell att boka:
Karta:
Surathani
ca 14.000
Thong Sala
50 km (ca 10 timmars promenad)
17 Km
12 Km
55 Km
8 km
Ja
Ja Haad Riin
95 St
Koh Phangan Karta

Koh Phangan
Att Koh Phangan endast skulle bestå av ungdomar, droger, dans och tung technomusik är en myt. Det finns en annan sida av ön också. Dygnslånga fester, visst finns de men också bra barnvänliga stränder, lyxigt boende och bra snorkelvatten. 
Koh Phangan är tio år efter Samui i sin utveckling, vilket skapat en plats som är mer pittoresk jämfört med Samui. Den viktiga kulturella och turistiska stranden, Had Rin, är är välbesökt under “full moon nätter” men är värd ditt besök även resten av månaden för sitt kaotiska virrvarr av barer, klubbar, restauranger och butiker med olika hantverk.  
Det arbetas hårt för att hålla atmosfären "laid back" (eller så är det tvärtom). Outvecklade orörda stränder där endast en handfull bungalows stör freden. Den mest exklusiva av dessa är Tong Naipan Beach tack vare närvaron av öns lyxigaste resort Panviman.

Koh Phangan är belägen i sydöstra Thailand mellan de populära öarna Koh Samui och Koh Nang Nuyan. Reser du med båt till Phangan från Samui tar det ungefär 30 minuter och ytterligare 60 minuter till Koh Tao. Thong Sala är öns "huvudstad" och platsen de flesta kommer till då det är hamnen. Runt ön finns ett pärlband av fantastiska stränder, de flesta når du via den nyanlagda betongvägen medan andra nås lättast från vattnet med en longtailbåt.

Åsikterna går isär om de första bosättarna till Koh Phangan. Även om de flesta är överens om att de första människorna som flyttade till ön var muslimer "havszigenare" som reste med båt från Malackahalvön. Idag finns väldigt få muslimer som bor kvar på ön. Namnet Phangan kommer från ordet "Ngan" som betyder "sand dyn".Stränder
Stränderna sträcker sig som ett pärlband runt hela Är du duktig på att räkna kommer du att hamna en bra bit över 20 st!
-Chalok Lam -Den pittoreska stranden vid den norra spetsen av ön.
-Haad Chao Phao - Vacker strand kantad av ett levande korallrev, på den västra delen av ön.
-Haad Mae Haad - Bred sandstrand som är en del av National Marine Park med några av de bästa dyk och snorklingsvattnen i Pha Ngan, det finns också en liten by och en rad resorter, restauranger och barer.
-Haad Salad - En idyllisk vik med flera exklusiva resorter på nordvästra delen av ön.
-Thonglang Bay - Ligger mellan Chalok Lam och Mae Haed. En nästan oupptäckta bukt som erbjuder en fridfull plats.
-Haad Rin - Platsen för den berömda Full Moon Party.
-Haad Yao - Lång vita sandstrand strax norr om Haad Chao Phao. Utvecklad med en del strandbarer och restauranger.
-Haad Son - En vacker bukt med strand bredvid Haad Yao.
-Sri Thanu - En vulkanisk halvö söder om Haad Son och Haad Yao med vikar och stränder.
-Ban Tai - Den längsta sträckan av oavbruten strand på hela ön, södra Phangan.
-Ban Kai - Från Ban Tai fram till Haad Rin - bara minuter från Full Moon Party.
-Thong Nai Pan - Naturskönt område på nordöstra delen av ön som innehåller de närliggande badorterna Ao Thong Nai Pan Yai och Ao Thong Nai Pan Noi.

Fullmånefesten på Koh Phangan - Full moon party!
Det började mycket pittoreskt som en "after Beach" fest under 80-talet på stranden Had Rin Nok. Ett fåtal människor samlades och festade loss till tonerna från en kasett-radio. Det har förändrats en del sedan dess! Nuförtiden drar ett "full-moon-party" runt 15.000 personer under högsäsong (varierar mellan 6-15.000 personer beroende på årstid). Deltagarna festar, dansar och har trevligt tillsammans natten lång till techno och annan psykedelisk jungelmusik. Restaurangerna hyr in erkänt duktiga DJ´s som snurrar vinyl hela natten direkt på stranden.

Droger
Festligheterna har redan sedan starten varit starkt förknippade med droger. Konstigt kan man tycka med de hårda påföljder som blir om man ertappas. Endast genom att använda droger kan du dömas till ett långt fängelsestraff och det florerar både uniformerad polis samt civilklädda på stränderna som ingriper om de misstänker droghandel eller att någon är påverkad av droger. Säg alltid nej till droger, även om du blir tillfrågad om att köpa! Ta heller inte emot mat eller dryck från personer som du inte känner. förvar dina värdesaker på ett säkert sätt.

Klädsel
Att klä sig inför ett strandparty är enkelt men att ta på sig ordentligt på fötterna kan var bra. Under kvällen krossas en del glas som sedan gömmer sig i sanden som sedan skär upp fötterna när du trampar i det. Ta på dig ordentliga skor med hård sula som skyddar mot att glas skär igenom.
Har ni fest eller?
Ja vid fullmåne. Det vill säga om det inte infaller under en buddhistisk högtid eller något annat viktigt officiellt
evenemang.
Mer info: http://fullmoonparty-thailand.com/
Var är festen?
På södra Koh Phangan, stranden Haad Rin Nok. Östra stranden

Ta dig till festen
Med båt från fastlandet via Koh Samui. Bussar går från Bangkok, ex. från Khaosan Road till Suratthani och sedan färja till Koh Phangan. Lompraya har buss till Chumphon och sedan katamaran via Koh Tao till Ko Phangan. Biljetter finns på resebyråer på Khao San Road, kan även köpas på företagets hemsida.


Koh Phangan by night
Det finns en uppsjö av riktigt bra restauranger och barer på Phangan. Välj från genuin thaimat, pizza eller hamburgare till den möraste biff med alla tillbehör du kan tänka dig. Efter maten tar ni en drink på White Rabbit eller Reggae House för att avsluta på klubb Drop In Club på Had Rin Beach och svinga dina lurviga.

Dykning
Det finns en uppsjö av dykfirmor som trängs på Koh Phangan. Allt för den oinvigde till dig med större erfarenhet av dykning. Det finns en rad med dykplatser runt Koh Phangan men de erfarna dykarna reser ytterligare en timme och dyker runt Koh Tao.

Snorkla
För dig som tycker att det räcker med att klämma ett cyklop och snorkel runt huvudet finns det fantastiska platser att snorkla på. Räcker det inte med de platser som finns på ön kan du fortsätta till grannön, Koh Nang Nuyan, 60 minuter bort, där når snorklingen nya höjder!
Letar du efter ett alternativ till dykning, kan du njuta av att utforska ön från från någon av de många stränderna, eller ännu bättre, från en kajak. Eller klättra i bergen och utforska den orörda naturen.Haad Rin Queen går från Big Buddha Pier Koh Samui varge dag.


Att ta sig till Koh Phangan
Närmaste flygplats är Surat Thani på fastlandet. Reser du med båt till Koh Phangan finns det bra förbindelser ett par gånger om dagen med olika företag. En del avgångar sker med expressbåtar medan andra görs med vanliga mer långsamtgående färjor, men vem har bråttom?

Chumphon Lomprayah Ferry är en snabbtgående katamaran som trafikerar Samui - Chumpon och Samui - Hua Hin med stopp på Koh Phangan. Lomprayah har även en linje som går från Bangkok - Hua Hin - Chumpon, ett bra alternativ för dig som vill resa direkt från Bangkok. Kanske inte det bästa alternativet för dig som lider av sjösjuka!
Surathani Kommer du från Phuket finns en förbindelse från fastlandet i Suratthani. Båtarna gör ett stopp på Koh Phangan. Räkna med att den resan tar 3-4 timmar, den görs med vanlig färja.
 
Banker
Bankkontor finns på Haad Rin, Och ATM och 7-Eleven finns på ön flera ställen på ön se kartan.

Shopping
Koh Phangan är en utmärkt plats för shopping om du är ute efter souvenirer, solglasögon, hängmattor, t-skjortor, shorts och jeans, musik, filmer och annan elektrisk utrustning. De kreativa färdigheterna och kvalitet i hantverket av thailändarna är också välkänd och du kommer med all säkerhet att göra några bra fynd på din jakt efter souvenirer och andra konsthantverk.Koh Phangan är en mycket billig ö att bo på. och har mycket att erbjuda en barnfamilj.

Utflykter
De flesta av utflykterna är anpassade för fiske, dykning eller snorkling. Ska du gör egna utflykter är det bästa alternativet de olika stränderna. Det finns även utflyktsbåtar som stannar på en rad olika stränder. Vill du resa på egen hand till Koh Nang Yuaneller Koh Tao så går det båtar från huvudpiren i Thong Sala, restid ungefär en timme.

Phaeng vattenfall
Ett av de största vattenfallen på Phangan är Phaeng vattenfall och du kan få det genom att gå på det branta berget vägen. Vattenfallet är mer visuellt tilltalande efter att det regnat.

Thaan Sadet vattenfall
Vattenfallet finns på östra sidan av Koh Phangan, och kan vara lite svårt att nå det på grund av terrängen. Flera kungligheter har besökt vattenfallet och fått sina namnteckningar inpräglat i klippan. Det svala vattnet i Thaan Sadets är underbart för en simtur under de varma månaderna i Thailand. Grusvägen som leder hit är ganska dålig så det kan vara klokt att var extra försiktig om du kör själv.

Wat Phu Khao Noi
Wat Phu Khao Noi är det äldsta templet på Koh Phangan. Namnet betyder "tempel på små berg" och det är en ganska bra beskrivning om hur och var templet är beläget. Du hittar det på den södra delen av Koh Phangan, inte så långt från Thongsala (den största staden på ön). Om du vill träffa en munk skulle vi rekommendera dig att besöka templet tidigt på morgonen, mycket tidigt!


Khao Ra
Det högsta berget på Koh Phangan och når hela 630 meter över havsytan. Flera små stigar gör det möjligt att nå toppen till fots. Vi rekommenderar dig att ta chansen att besöka Phaeng vattenfall på vägen upp och ett uppfriskande dopp. Delar av vägen är ganska dålig på grund av terrängen.Boende på Koh Phangan
Koh Phangan erbjuder ett varierat boende. Allt från 50 Skr/natt till resorter för flera tusenlappar/natt. Ett par favoriter för oss på kohsamuihotell.com är Rasananda Resort , Thong Nai Pan Noi (dyrt fr. 2.200 Sek/natt), Candle Hut Resort, Thong Nai Pan Nai och Neptune Villa på had Rin beach. Under lågsäsong kan man komma över boende från 500 Sek/natt på de två sista hotellen.

Koh Phangan 2006. Bygget av vägen till stranden i söder Haad rin beach. I Thailand ser man ofta fattiga kvinnor som jobbar hårt men att gräva eller bära betong på många byggen.

Rekommenderade hotell på Coral Cove Beach, Koh Samui i Surat Thani provinsen:

Centara Pariya

Se nya videoklipp från på Koh Phangan


Mest bokade hotellen


Strand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
Shopping
   


Koh Phangan Taxi

Taxi till Full Mooon Party hittar du från alla resort på ön!
Denna skylt hittar vi utanför Haad salad beach norra Koh Phangan.Taxi till Full Mooon Party hittar du från alla resort på ön!Koh Chang | Hua Hin | Thailand Karta | Koh Samui | Koh Tao | Koh Phangan | Krabi, Ao Nang | Phuket Guiden | Koh Lanta Guiden

Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell | Thailand Resor

© 2010 KohSamuiHotell.com | www.kohsamuihotell.com | skicka e-post | Tid i Thailand: