Sjukvård på Koh Samui

Sjukvården i Thailand är oslagbar, det samma gäller om du blir sjuk på Koh Samui. Det finns fyra internationella privata sjukhus på Samui, Samui International Hospital på Beach Road i norra Chaweng, Thai International Hospital på Lake Road i Chaweng, Bandon Hospital på ringleden och Bangkok Samui Hospital i Chaweng Noi. Det finns också många kliniker och apotek, i synnerhet på Chaweng Beach. Blir du sjuk hänvisar hotellen dig till de mindre klinikerna som vill fiska av dig en mindre förmögenhet för ditt besök och tre påsar med tabletter, mot magsjuka, halsont eller vad du lider av (tre påsar verkar vara standard i Thailand, antibiotika i en av dem så fyller de på med vitaminer i de andra). Alternativt gör de "hembesök" till hotellet.


Skulle du mot förmodan sakna försäkring eller av andra skäl vill hålla nere kostnaderna ska du bege dig det statliga sjukhuset i Nathon. Ett enklare besök (mag eller halsont) på "kliniken" kan landa på 1.500 Skr, det är vad självrisken ofta uppgår till på din hemförsäkring, men då ingår mediciner (tre påsar). Samma besök på statliga sjukhuset kostar under 1.000 Bath men då får du räkna med sämre service, längre väntetid och enklare faciliteter.


Olyckor
Den största olycksrisken i Thailand och även på Koh Samui är trafiken. Olyckor med mopeder och MC där turister är inblandade är mycket vanliga. Vänstertrafiken, annorlunda trafikrytm, undermåliga vägar och alkohol är de vanligaste orsakerna till olyckor. Undvik att hyra moped/MC, använd de lokala transportmedel som finns, även taxi, de är oftast mycket prisvärda. Väljer du ändå hyra moped/MC, kör aldrig med alkohol i kroppen och var försiktig!

Sjukdomar
Till de vanligaste sjukdomarna som drabbar turister tillhör magåkommor med diarré och feber. Att bli magsjuk kan komma från olika saker. Det vanligaste är att man fått i sig något olämpligt genom mat, dryck eller genom bakterier från bad i pool eller hav. I alla varma länder gäller det att ha extra koll på handhygien, tvätta händerna ofta samt se till att fylla på ordentligt med vatten under dagarna. Skulle du mot förmodan bli sjuk ska du inte vänta allt för länge med att besöka en läkare. Medicinerna i Thailand verkar bra och gör dig frisk snabbare så att du inte missar allt för många semesterdagar.

Rese-försäkringar
Det är viktigt att se över dina försäkringsvillkor innan du reser. Det vanliga är att hemförsäkringen gäller de första 45 dagarna. Efter det får du teckna en tilläggsförsäkring. Rådgör med ditt försäkringsbolag hemma för att se vad som gäller specifikt för dig och din familj. Skulle du bli sjuk under din vistelse i Thailand, se till att få intyg på sjukdagar, kvitton på sjukbesök och mediciner för att om möjligt få ersättning för dessa vid hemkomst.

Sjukhus på Koh Samui:
Bangkok Hospital Samui
Bangkok Hospital Samui 57 Moo 3,
Thaweerat Phakdee Road, Bophut, Koh Samui
Hemsida: www.samuihospital.com
info@samuihospital.com
Tel:+66 7742 9500
Har även tandläkare

Samui International Hospital
Norra Chaweng Beach Road, 90/2 Moo 2, Bophut, Koh Samui, 
Tel: +66-077-230781-2, +66-077-422272, +66-077-411349
Hemsida: www.sih.co.th
Email: info@sihh.co.th
SIH har även tandläkare.

Thai International Hospital Koh Samui
25/25 Mittemot Tesco Lotus, Bophut
Tel: +66 (0) 7724 5720-6
Hemsida: www.thaiinterhospital.com
E-mail: thaiinterhospital@yahoo.com

Ringa hit och hem
Från Sverige: Landsnummer 66, riktnummer utan första nollan, sen numret.
Från Thailand: 46 och så riktnumret utan första nollan och sen lokalnumret.

Nödsituation
Polisen Koh Samui: (077) 281 300
Turistpolisen i Nathon: 1155

Sveriges ambassad i Bangkok
Besöksadress: Sukhumvit Road, mellan soi 4 and 6 bredvid Landmark Hotel. BTS Skytrainstation: Nana
Karta: Sveriges ambassad i Bangkok
Tel: (0)22 637 200
E-mail: ambassaden.bangkok@foreign.ministry.se
Hemsida: www.swedenabroad.com/Page____4908.aspx
Samui international Hospital

Ligger på norra Chaweng Beach


Bra att ha till första hjälpen

Motorcykel och moped olyckor är vanliga i Thailand. Vid mindre skrapsår kan detta vara bra att köpa.
Men uppsök en lite klinik som får titta på såret för det blir ofta fort infekterat i värmen och det kostar nästan inget alls. runt 200 Baht.
Dyrast är det att besöka sjukhus som Bangkok hospital som är Thailand kaske finaste sjukhus.


Mest bokade hotellen


Koh Samui!Koh Chang | Hua Hin | Thailand Karta | Koh Samui | Koh Tao | Koh Phangan | Krabi, Ao Nang | Phuket Guiden | Koh Lanta Guiden

Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell | Thailand Resor

© 2010 KohSamuiHotell.com | www.kohsamuihotell.com | skicka e-post | Tid i Thailand: