Big Buddha Beach (Bang Rak)

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
Antal hotell att boka:
Avstånd flygplats:
Avstånd Nathon:
Strand Karta:
1,4 Km
Ja
Nja
se Bophut Beach
9 St
2 Km
20 Km
Big Buddha Beach Karta


Big Buddha Stranden
Big Buddha Beach eller Hat Bang Rak som stranden heter på thai ligger på den nordöstra delen av Samui. Utanför ligger en liten udde "Koh Fan" som binds ihop med fastlandet via en vägbank. Mitt på udden, på en stor kulle, reser sig en enorm guldfärgad staty nästan 15 meter hög - The Big Buddha. Tempelområdet heter Wat Phra Yai och besöks av en hel del turister varje år. Hela området räknas till Samuis snabbast växande. Big Buddha Beach drar naturligtvis nytta av närheten till flygplatsen och Chaweng Beach. Det är också den bästa platsen på norra delen av ön för att fånga en färja eller speed-boat över till Had Rin på ön Koh Pha Ngan "The Full Moon Party Place". Stränderna fylls med festande ungdomar som dansar, dricker och släpper loss alla hämningar och en hel del därtill!

Även om backpackers fortfarande utgör en majoritet av besökarna har stranden också börjat attrahera en hel del mindre turistgrupper och familjer som uppskattar avsaknaden av barer och klubbar som är populära på Lamai och Chaweng. Med några trendiga restauranger och butiker i Fisherman's Village är det här en lugn strand.


Restauranger/Nattliv
I samband med att huvudvägen förbättrats under senare tid har flertalet affärer, restauranger och dykaffärer tillkommit samt att kvällslivet har förbättrats. Secret Garden Festival som hålls varje söndag har fortfarande en stor dragkraft för turister. Du hittar även ett par brittiska pubar här.

Att göra
Ute på en gångbro vid norra änden av stranden huserar Wat Phra Yai statyn (Big Buddha) som ger stranden dess namn och är öns mest populära turistattraktion. 15 meter hög (12 innan den kompletterades med det stora "hjulet") och ligger på i toppen av en bred trappa dekorerad med drakar. Den verkligen dominerar landskapet och lockar besökare från hela världen. Panoramautsikt från toppen av trappan.

Shopping
En grupp butiker, inklusive Farn Shop, som specialiserat sig på handsmidade silversmycken omger templet.

Aktiviteter
Den kommersiella tillväxten har inte bara förändrat antalet besökare. Det har tillkommit en hel del av mindre restauranger, musikbarer och dykskolor som alla gör sitt yttersta för att få din uppmärksamhet. Stranden njuter du bäst med en bra bok och en kall dryck, varvat med svalkande dopp! Missade du "Buddhan" vid inflygningen kan du snegla på den under tiden du njuter av sol och bad.


Att bo här på Big Buddha Beach
Vill du åka med båten över till Koh Phangan Haad Rin beach och vara med på fullmåne festerna så är detta ett bra boende nära båten över till Haad Rin beach. Bo på Full Moon Bungalows så har du bara 30 meter till båten som tar 50 min till Haad Rin.
Bor du här bor du mycket nära koh Samui Air port Bra 2 km cirka. Kan vara bra om du vill ta ett billigt flyg till Bangkok kl 06.00 på morgonen.
Här finns några bra boendealternativ med ett brett urval av resorter och hotell som passar dig på lyxsemester likväl som för dig med en stramare budget.

Berätta mer om Big Buddha Beach

Secret Garden Festival är en populär attraktion för besökare och turister och anordnas varje söndag. Musiker improviserar sessioner live varje söndags eftermiddag och lockar ofta flera hundra personer. Bortsett från denna veckodag är området lugnt och avkopplande.

Vi reser vidare till nästa strand västerut som är Bophut Beach eller norr ut till Choeng Mon Beach.Big Buddha Beach och Wat Phra Yai tempel

Wat Phra Yai, Detta tempel hemmet för Big Buddha, Samui mest kända landmärke. Synligt på flera kilometers avstånd, du kan även se buddhan från planet när man närmar dig flygplatsen på Koh Samui.


Big Buddha stranden är mycket fin och lämpar sig mycket bra för den som vill simma och testa på olika vattensporter. Men det är betydligt lungare här in på Chaweng Beach och Lamai Beach.Big Buddha bjuder på enkel shopping. souvenir, målade tavlor och hantverk.


Längst bort till vänster syns Big Buddan vid templet Wat Phra Yai.


Poolen vid Punnpreeda Hip Resort ligger mitt på Big Buddha Beach.


Big Buddha Pier

Båten Haad Rin Queen går från Koh Samui till Koh Phangan och Haad Rin pris cirka 150 baht tar 50 min Länk

Tidtabell för båten mellan Koh Samui och Koh Phangan
  Avgår från Samui Avgår från Samui
  10.30 09.30
  13.00 11.40
  16.00 14.30
  18.30 17.30

Seatran Discovery High Speed ferry från och till
Big Buddha Beach Koh Samui
.

Seatran Discovery färjan har en ny pier på Big Buddha Beach.
Fäljan går från Big Buddha Beach till Koh Phangan och


Sunset Big Buddha Beach.

Video från Big Buddha Beach Koh Samui
Rekommenderade hotell på Big Buddha Beach, Koh Samui i Surat Thani provinsen:

Samui Mermaid Resort

Punnpreeda Hip

Se nya videoklipp från Big Buddha Beach på Koh Samui


Mest bokade hotellen


Strand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
Shopping
   


Big Buddha Beach Ko Samui!

Big Buddha på Phra Yai, Bilden tagen en tidig morgon strax efter soluppgången!


Ta en promenad längs stranden


Polen vid Punnpreeda Hip Resort.


Restaurang vid stranden.


Buddha vid Wat Plai Laem.Wat Plai Laem. En 18 armad Buddha-statyKoh Chang | Hua Hin | Thailand Karta | Koh Samui | Koh Tao | Koh Phangan | Krabi, Ao Nang | Phuket Guiden | Koh Lanta Guiden

Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell | Thailand Resor

© 2010 KohSamuiHotell.com | www.kohsamuihotell.com | skicka e-post | Tid i Thailand: