Buddhistiska tempel och religiösa sevärdheter

Samuis berömmelse för dess stränder och som kokosnöts ön är vida känt, dessvärre är det få besökare som insett att ön också har en mängd buddhistiska kulturskatter. Det finns ett stort urval av gamla Buddha bilder, moderna färgglada tempel och intressanta platser att besöka. Kom ihåg att klädseln är extra viktig när du besöker tempel (inte bikini och badbyxor eller eller andra avslöjande kläder) uppträd med respekt.Wat Phra Yai och Big Buddha på Koh Samui
Wat Phra Yai är hem till Samuis mest berömda landmärke, The Big Buddha. De flesta besökarna till Samui kommer hit förr eller senare under sin semester och kommer att förundras över dess storlek och skönhet. Storleken gör att du ser den från flera kilometer avstånd. Även från luften när du anländer eller lämnar ön står den 12 meter höga gyllene Buddhan stolt på sin plats.
Det finns flera affärer och restauranger runt om på området .
Hitta hit: Wat Phra Yai ligger på nordöstra Samui , efter väg 4171 i närheten av flygplatsen.

Karta: Se på kartan
   
Kunaram Temple - mumifierade munken
Kroppen efter den mumifierade munken är Samuis mest kända och finns vid Wat Kanuran. Den mumifierade kroppen finns att beskåda i en specialbyggd glasbehållare. Makabert kan man tycka men det sägs att han satt i samm aposition när han dog för över 20 år sedan. Han är fortfarande i samma ställning och hans kropp visar inte några tecken på något större förfall.
Hitta hit: Wat Khunaram hittar du på ringleden mellan Na Muang vattenfall och Hua Thanon.

Karta: Se på kartan
   
Wat Plai Laem
Templet är berömt för de hundratals stora fiskar som lever i sjön runt templet och väntar på att få mat (du kan köpa mat till fiskarna på templet för en liten donation på ca 10 Baht per förpackning). Wat Plai Laem är en av de mest färgstarka tempel på Samui och har en 18-arad Buddha staty som är placerad i mitten av en sjön.
Hitta hit: Wat Plai Laem ligger på norra Samui, längs väg 4171 från Big Buddha till Choeng Mon Beach.


Karta: Se på kartan
   
  Coral Buddha
Tidigare en av Samuis stora attraktioner. Idag har den förfallit och besöks mest av buddhistiska anhängare. Även i det tillstånd av förfall, är Coral Buddha fortfarande en plats för tillbedjan för munkar från närliggande Wat Samret. Det enda vägvisningen är en lite och gammal skylt vid infarten som är lätt att missa.
Hitta hit: Du hittar infarten till området efter ringleden, ca 800 meter väster om Hua Thanon.
   
  Samret Temple
En del av Wat Samret. Byggnaden innehåller många olika Buddha bilder. En av dem i liggande ställning medan den högsta är hela 3 meter hög och transporterades hit från Indien.
Hitta hit: Wat Samret ligger längs med ringleden, ca 800 meter väster om Hua Thanon.
   
Wat Leam Sor Chedi
Pagodan finns på området runt Wat Laem Sor. Denna ornament utformade Chedi (Pagoda) står vid den steniga strandkanten. Den omfattar otaliga små gula plattor som gnistrar gyllene sedd från ett kort avstånd.
Hitta hit: Det finns långt söderut längs väg 4170 mellan Ban Tale och Ban Pang Ka. Följ skyltarna med "Waikiki Bungalows, i slutet av vägen är du framme.
   
Buddhas Footprint
Buddhas fotavtryck är egentligen fyra avtryck på varandra, var och en konstnärligt graverad. De är inrymda i en liten helgedom 150 trappsteg upp i en brant backe. Platsen erbjuder också en fantastisk utsikt över slätten till bergväggarna och till havet över trädtopparna.
Hitta hit: Buddhas fotavtryck är inte skyltat men hittas genom att gå upp på betongvägen i sluttningen till vänster, två kilometer väster om avfarten till Butterfly Garden på väg 4170.
   
  Wat Khao Chedi
Wat Khao Chedi finns på området till Wat Laem Sor. Med ett rimligt avstånd ligger Khao (berg) Chedi. Tills för bara en kort tid sedan hade detta förstörda monument varit bortglömt under många år. Nu är den igenvuxna stigen till Chedi har rensad och lätt att ta sig fram på.
Hitta hit: Ca 300 meter väster om Laem Sor Chedi finns en kulle, vid foten av backen, där syns en liten hydda och 100 meter till höger om denhittar du vägen hit. Den leder till en trappa som tar ungefär 10 minuter att ta sig upp för. På toppen till berget hälsas du välkommen av ruinerna till Khao Chedi med en häftig panorama över Laem Sor Bay och de närliggande öarna.
   
  Wat Sila Ngu
Wat Sila Ngu sägs innehålla en kvarleva från Buddha. Denna gyllene Chedi, vid templets ingång är en populär plats för tillbedjan. Lokala kringresande "performers" och även TV-stjärnor använder ofta tempel området för sina framträdanden.
Hitta hit: Wat Sila Ngu ligger efter 4169 ringleden, ca en kilometer söder om Hin-Ta Hin Yai på strandsidan av vägen.
   
   
   
   
   


Video från Big Buddha, Wat Phra Yai tempel. Koh Samui
Video från Wat Plai Laem Temple. Koh Samui
Rekommenderade hotell på Koh Samui i Surat Thani provinsen:

Samui Orchid Resort

Se nya videoklipp från Tempel Koh Samui


Mest bokade hotellen


Koh Samui

Bilder kommer!Koh Chang | Hua Hin | Thailand Karta | Koh Samui | Koh Tao | Koh Phangan | Krabi, Ao Nang | Phuket Guiden | Koh Lanta Guiden

Koh Samui hotell | Bilder från Thailand | Thailand Hotell | Bangkok hotell | Thailand Resor

© 2010 KohSamuiHotell.com | www.kohsamuihotell.com | skicka e-post | Tid i Thailand: